ipad-en-ipad-miniBij ons is hij binnen. De iPad Mini.

Onze ervaringen zijn ronduit positief.
Maar toch zijn er enkele aandachtspunten, waarop u de keuze voor de iPad Mini kan bepalen. Tijd voor een overzichtje.

Grootte
De iPad Mini is heerlijk dun. De iPhone 5 is zelfs nog wat dikker. De iPad ligt met haar formaat ook nog handig in de hand. Toegegeven, je steekt hem niet in de broekzak of kontzak, daarvoor is hij te groot.
Wat voor sommige mensen ook telt, is de leesbaarheid. Als het lukt om met de iPhone te internetten, dan lukt het zeker ook om met de iPad Mini om te gaan.Het beeld
Ronduit uitstekend. De iPad Mini valt ons mee, als je de commentaren van veel andere gebruiker leest over het ontbreken van de hele hoge resolutie, genaamd Retina. Dat zit er op de iPad Mini niet op, maar voor normaal gebruik merk je dat eigenlijk niet.
Vanwege het kleinere formaat van de iPad Mini zie je de pixels toch al minder goed dan op bijvoorbeeld de iPad 1.
De helderheid scoort erg goed, de kleuren zijn mooi.


Snelheid
Ook hier scoort de iPad Mini erg goed. Ter vergelijking met de iPad 3 (retina scherm) doet de iPad Mini even hard mee.


Camera
Voor een tablet is dit één van de beste in de markt. In het donker zal de camera het redelijk snel opgeven, of je moet genoegen nemen met korrelige foto's.
Er zit geen flitslicht op, ook geen LED lichtje zoals op de iPhone. Maar goed, dat LED lichtje verliest in grotere ruimtes ook het effect.
Voor het gebruik in PrintCMR is de camera wel een nuttige optie. Een fotoverslag, of het op de foto zetten van documenten, is goed te verwerken met de iPad Mini.


Apps
Wij hebben de iPad Mini met 3G functionaliteit aangeschaft. Een groot voordeel is de aanwezigheid van de GPS ontvanger, die alleen op de 3G apparaten zit.
Met deze GPS ontvanger zal TomTom en Navigon uitstekend werk verrichten.
Vanwege deze navigatie software is een online verbinding al bijna niet meer nodig.
De iPad Mini kan de TomTom en de Navigon software uitstekend aan. Het is snel genoeg en met name de TomTom geeft uitstekend geluidsinstructies die de chauffeur goed kan verstaan.


Robuust
Voor gebruik in het veld is de iPad Mini qua formaat wel geschikt.
Hoe het zit met beschadigingen, dat is een andere vraag.
Dat zal afhangen van de hoes die de iPad mini mee krijgt. Zonder bescherming is het buiten eigenlijk niet aan te bevelen. Krassen, deuken, of zelfs glasbreuk, dat is zo maar voor elkaar. Met een vuile hand, waar stof en zand op zit, is het bedienen van het scherm niet aan te bevelen.

Voor de grote iPad hebben we een waterdichte hoes ontdekt.
Klik hier voor de link naar de hoes
De hoes beschermt het apparaat tegen regen, stof en krassen. Met de zachtere achterkant van de hoes wordt de iPad beschermt tegen harde klappen, waardoor je hem toch wel even weg kan leggen in een minder schone omgeving.

Het wachten is nog op een versie voor de iPad Mini.

Heeft u een handige hoes ontdekt? Geef het even door, dan brengen wij die tip weer aan op deze site.


Prijs / Kwaliteit
Opletten, iedereen wil hem hebben
Of het daarmee de moeite waard is? Aan u om het te beslissen!